Kansalaisen IT-Tuki

 

Hyvät Kansalaisen IT-Tuen asiakkaat!

KITT sulkee ovensa kesän ajaksi 27.5.2016 ja avaamme ovemme jälleen 1.9.2016. Olkaa hyvä ja noutakaa laitteenne 27.5 mennessä. Emme myöskään ota vastaan laitteita 20.5 jälkeen.

KITT toivottaa hyvää kesää.

 

Kansalaisen IT-Tuen tarkoituksena on tarjota maksutonta apua, neuvontaa ja koulutusta tietokoneasioissa turkulaisille tietokoneenomistajille.

Toiminta keskittyy tietokoneiden ohjelmistojen korjauksiin. Tietokoneiden laiteviat diagnosoidaan, mutta niitä ei korjata. Tarjoamme myös henkilökohtaista neuvontaa asiakkaillemme.

Kansalaisen IT-Tuessa ei ole erillistä ajanvarausta vaan huollot suoritetaan koneiden saapumisjärjestyksessä.

Neuvoja ja niksejä kotikoneeseen

Oman tietokoneen kunnossa pitäminen on yllättävän helppoa. Näillä kotikäyttäjän nikseillä pidennät tietokoneesi käyttöikää. Teksteissä mainitut ohjelmat ja tuotteet ovat samoja, joita Kansalaisen Mikrotuessa käytetään asiakkaiden koneiden huoltamiseen.

Huomioithan kuitenkin seuraavaa:

Kansalaisen mikrotuki antaa vain yleisiä ohjeita oman koneen huoltotoimenpiteisiin. Liian vaativia huoltotoimenpiteitä ei pidä yrittää itse, vaan tällöin on suotavaa tuoda kone KMT:lle tai muulle tietotekniikan asiantuntijalle huoltoon. Koneen kotelon avaaminen voi joissain malleissa rikkoa takuuehtoja. Kansalaisen mikrotuki ei ota vastuuta mahdollisista tietokoneelle tapahtuvista vahingoista. Suosittelemme, että vaativimmat huollot jätetään vain ammattilaisten tehtäväksi.

Tietokone toimii hitaasti
Tietokoneen hitaus johtuu osittain siisteyden laiminlyönnistä ja ohjelmien automaattikäynnistyksistä, myös muutaman muun seikan yhteisvaikutuksesta.
Tietokone käynnistyy hitaasti
Hitaus tietokoneen käynnistymisen aikana johtuu käynnistyksen aikana taustalla käynnistettävistä ohjelmista.
Tietokoneen siisteys
Koneen siisteys tarkoittaa sitä, ettei koneen sisälle joudu pölyä tai muuta sinne kuulumatonta ainesta siten, että se haittaisi koneen toimintaa huomattavasti.
Haitta- ja vakoiluohjelmat
Haittaohjelmat ovat ohjelmia, jotka vaikuttavat olevan hyödyllisiä, mutta jotka keräävät käyttäjän tietoja eteenpäin lähetettäviksi.
Virukset ja madot
Virukset ja madot ovat pieniä tietokoneohjelmia, jotka toimivat haittaohjelmina. Ne leviävät internetin, sähköpostin tai tiedostojen välityksellä koneesta toiseen.


Epäselvissä tapauksissa kannattaa soittaa Kansalaisen Mikrotukeen ja kysyä neuvoa ongelmaan. Yhteystiedot löydät sivun lopusta.

Yhteystiedot

Käyntiosoite:
(ICT City, 1. kerros, C-siipi, C1046)
Joukahaisenkatu 3-5
20520 Turku

Neuvonta ja ajanvaraus:
Puh. 050 5985 313
Sähköposti: kansalaisen.mikrotuki@turku.fi

Aukioloajat:
Maanantai – Torstai: 10:00 – 17:00
Perjantai: 10:00 – 16:00