IT-YHTEISTYÖ

IT-YRITYSYHTEISTYÖ

Teemme tiivistä yhteistyötä Turun alueen IT-yritysten kanssa ja iso osa theFIRMAlaisista siirtyykin jo opintojensa aikana alueen yrityksiin töihin. Lue alta lisätietoa yhteistyömahdollisuuksista theFIRMAn kanssa ja ota yhteyttä.

VIERAILULUENNOT

TheFIRMA ottaa mielellään vastaan IT-alan ammattilaisia luennoimaan opiskelijoille. Luennoitsija voi itse päättää aihealueen, josta haluaa kertoa. Luennoilla voidaan keskustella esimerkiksi IT-alan eri aspekteista, tulevaisuuden näkymistä tai esitellä oman yrityksensä toimintaa. Luennon kieli voi luennoitsijasta riippuen olla joko suomi tai englanti.

TULEVAT VIERAILULUENNOT:

Syksyn luennot tullaan toteuttamaan etänä Microsoft Teamsin kautta.

22.9. klo 14  | Sofokus – Erkki Kallio, COO | Hack yourself a job

Liity Microsoft Teams -kokoukseen (Sofokus)

Ever feel like employers are having unrealistic requirements for IT-experience? Would it be nice to create a career in Turku? Follow these simple steps to get employed in IT – 100% money-back guarantee.

Sofokus is a platform economy solution provider creating digital platforms that give its customers an unfair competitive edge. Sofokus employs over 40 people and has offices in Helsinki and Turku. Sofokus is undergoing internationalization.

6.10. klo 14 | ATR Soft – Kati Vainio & Marianne Rantanen | Projektijohtaminen ohjelmistotuotannossa

Liity Microsoft Teams -kokoukseen (ATR Soft)

Millä eväin projekti johdetaan kohti menestystä? Mitä projektijohtaminen oikeastaan on? Mitkä ovat projektijohtajan tärkeimmät työkalut? Projektijohtamisen asiantuntijat Kati Vainio ja Marianne Rantanen ATR Softilta kertovat näistä aiheista tosi elämästä ammennettujen käytännön vinkkien kera.

ATR Soft on 70 hengen ohjelmistokehitystalo. Meillä on toimistot Turussa ja Tampereella. Ydinosaamistamme on yrityksille kehitettävät liiketoimintaa tukevat ja edistävät ohjelmistot. Asiakaskuntamme koostuu monipuolisesti yksityisen ja julkisen sektorin asiakkaista teollisuus-, talous- ja yhteiskuntasektorilla. Toteutamme ohjelmistoratkaisuja niin paikallisille asiakkaille kuin kehittämällä omia ohjelmistotuotteita kansainvälisille markkinoille. Visiomme on People love us and our software all over the world.

27.10. klo 14  | KodeLabs | Yrittäjyys ohjelmistoalalla (aihe alustava)

4.11. klo 14 | ID BBN | TBA

17.11. klo 14 | Vincit – Heikki Kesa | TBA 

8.12. klo 14 | Meyer – Petteri Soininen | TBA 

 

MENNEET VIERAILULUENNOT:

25.2.2020 Identio – Joonas Korgan | Jokaisen yrityksen tulee olla mediatalo tulevaisuudessa

Internet vaikuttaa jo jokaisen meidän elämään ja Internet ei ole lähdössä yhtään mihinkään. Internet myös poistaa “välikädet” kaikesta – hyvinä esimerkkeinä ovat Uber ja Amazon. Amazon disruptasi kirjakaupan ensin ja Uber taksimaailman. Miten tällaista disruptiota vastaan yrityksien tulee varautua, ja miten sinä voit yksittäisenä henkilönä käyttää tätä upeaa aikaa hyväksesi? Brändi ja viestintä tulevat olemaan ainoat asiat, jotka tulevat erottamaan toimijat toisistaan, joten näiden rakentaminen on tulevaisuuden kannalta elintärkeää. Tässä luennossa käydään läpi, miten voit käyttää tätä mahtavaa aikaa hyväksesi ja menestyä tässä muuttuvassa maailmassa.

Identio on konsultointiin erikoistunut teknologiayritys. Tarjoamme ohjelmistokehittäjät asiakkaidemme verkko- ja mobiilikehitystarpeisiin. Uskomme vahvan brändin ja viestinnän voimaan.

23.1.2020 ATR Soft Oy | Quality

What is quality in software engineering? What are the most useful tools to validate and verity that the processes and outcomes meet the expected quality criteria? Based on real life experiences two ATR Soft project managers are here to answer these questions and share their experience. ATR Soft is a software house of 70 professionals located in Turku and Tampere. We mainly operate in three business areas, which are industry, society and financial services. We realize software solutions both in local customer projects and by developing our own products for global market.

12.12.2019 Tapaa koodari

Tule esittelemään omaa projektiasi, hakemaan neuvoja oman projektin eteenpäin viemiseen, kyselemään tulevaisuuden uusista tuulista ja vaikkapa vapaa-ajan projekteista. Andersin koodari on valmiina keskustelemaan, antamaan vinkkejä ja kertomaan työstään Andersilla. Hyvä tilaisuus myös opinnäytetyön tai harjoittelupaikan hakuun ja verkostoitumiseen.

2.12.2019 Luotone | Brändäys

Sekä yritys- että henkilöbrändääminen ovat vuodelle 2020 siirryttäessä yhä nousevampi trendi Suomessa. Etenkin henkilöbrändäys on vielä täysin lapsen kengissä. Näiden kahden teeman puhujaksi saapuu Lauri Keinänen, joka on sovellusprotoihin sekä innovaatioihin keskittyneen Luotone Oy:n toinen perustajajäsen.

14.11.2019 Anders | Vapaa-ajan projektit

Anders Innovations Oy on vahvaa kasvua tekevä yli 50 hengen teknologia- ja ohjelmistoyritys. Käytämme lukuisia eri teknologioita asiakkaillemme ja menemme aina asiakkaiden tarpeet edellä. Anders on valittu Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon jo monta vuotta peräkkäin mikä todistaa, että meillä viihdytään ja pidämme työntekijöistämme hyvää huolta.

Andersin taitavat koodarit Joa Riski ja Markus Blomqvist tulevat kertomaan vapaa-ajan projekteistaan ja niiden merkityksestä työllistymisen kannalta. Rennolla luennolla pääset kuulemaan mielenkiintoisista projekteista sekä Anders-ohjelmistotalon hulvattomasta arjesta! Pääset myös kysymään asiantuntijoiltamme kiperimmätkin kysymykset.

Anders hakee jatkuvasti uusia talentteja joukkoonsa – jätä siis rohkeasti hakemus osoitteessa https://www.anders.fi/fi/tyopaikat/

3.10.2019 Oscar Software | Pk-yritysten haasteet ohjelmistotalon silmin

Oscar Software Oy:n liiketoimintajohtaja Sami Kosmalan pitämä asiantuntijaluento pk-yritysten haasteista ja monimuotoisuudesta ohjelmistotalon silmin. Luennossa pureuduttiin pk-sektorin yritysten haasteisiin digitalisoituvassa maailmassa ja ratkaisuihin, joita Oscar Software tarjoaa tähän. Mukana myös opiskelija ja ohjelmistokehittäjäharjoittelija Emma-Leena Ahmaojan näkökulma ja kokemukset digitalisaation kilpajuoksusta.

PROJEKTIT

TheFIRMAssa tehdään monipuolisesti IT-alan projekteja asiakkaille. Teemme verkkosivujen sekä graafisen suunnittelun että teknisen toteutuksen ja toteutamme myös pienempiä ulkoasun päivityksiä. Kartoitamme asiakkaiden ohjelmistotarpeet koostamalla vaatimusmäärittelyjä. Suunnittelemme ja toteutamme testauksia joko kehitysvaiheessa oleville tai jo julkaistuille mobiilisovelluksille, verkkosivustoille, peleille ja muille ohjelmistoille. Suunnittelemme ja rakennamme erilaisia kevyitä ohjelmistoja, mobiilisovelluksia ja pelejä asiakkaiden tarpeiden mukaan. Toteutamme asiakastarpeisiin erilaisia markkinointimateriaaleja, kuten logoja, mainosjulisteita ja esitteitä.

TYÖHARJOITTELUT

TheFIRMA tarjoaa IT-alan työharjoitteluja Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Toimimme kuten oikea yritys, joten opiskelijoilla on mahdollisuus päästä oppimaan projektityöskentelyä todellisten asiakasprojektien parissa. Työharjoitteluja tehdään ympäri vuoden, mutta aktiivisin työharjoittelukausi on keväällä ja kesällä. Lukukauden aikana opiskelijat tekevät työharjoittelujaan osa-aikaisesti opintojensa ohessa ja kesällä opiskelijat pääsevät suorittamaan kokoaikaisesti harjoittelunsa, jolloin työharjoittelu kestää hieman yli kuukauden. Opiskelijat saavat työharjoittelunsa aikana hyvää käytännön kokemusta ja asiakkaat puolestaan hienoja työn tuloksia!

OPINNÄYTETYÖT

TheFIRMA tarjoaa opiskelijoille toimeksiantona erilaisia IT-alaan liittyviä opinnäytetöitä. Tätä kautta opiskelijoilla on mahdollisuus soveltaa opinnoissa saatuja tietoja sekä taitoja ja toteuttaa käytännön ratkaisuja.

KIINNOSTUITKO?